Putri Azura
Bad Dreams
Thursday, September 22, 2016 | 03:32:00 | 0 Comments
Cilanat! That's my magical word that I would love to say right now, but I will just say it in my thoughts. Haha! Now, its 03.08 in the morning and I can't go back to sleep back even I try because I've got a very strange yet scary dreams. Hm. 

Cerita dia macam ni, dalam mimpi tu I am running. Why? I don't even know. I'm just running there. Then I entered some stranger's houses and pergi satu pintu rahsia dia kat belakang. Hahaa. Time nak masuk tu ada anak-anak tuan rumah tu nak masuk bilik rahsia tu sekali. 2 of them. Cute girls but they giving me chill's sensation though. So bagilah dorang masuk and I told them 'do not disturb my work' - something like that lah. Hahaha! 

At that time, I macam nak masuk bawah meja ni tau untuk balik ke dunia asal. Konon nya tempat I berlari-lari tu not the real world. Bawah meja tu ibarat portal or pintu or something like that. Whaaat? Hahaha! I dont know. Thats my logic in my very own dream. So time nak masuk bawah meja tu, anak tuan rumah tadi, macam halang lah. So I take one paper and koyak-koyakkan dia jadi kecik macam nak buat salji tu.

Bila dah siap, I tabur lah atas dorang berdua. Konon nak bagi dorang seronok lah main salji. But lain pulak jadi. Kertas tu semua melekat kat kulit and rambut budak berdua tu. Badan dorang jadi melecur. I panik! I cabut lah kertas-kertas tu dari kulit dorang sampaikan kulit jari-jari I pun melekat kat kulit dorang. I dah start takut time tu. Dorang menangis! 

Tanpa sedar I peluk salah sorang and I lekatkan pipi I kat pipi salah sorang anak tuan rumah tu. I cakaplah, 'Takpe takpe, nanti ok lah ni'. And time nak tarik balik pipi I tu, damn dude! I tarik sekali kulit budak tu. Kulit dia tercarik and melekat kat muka I. I bangun terus pergi ke cermin I tarik kulit budak tu dari muka I. Siap ada bau fresh blood apa tah semua. 

At that time, nafas memang dah tak terkawal. Laju gila. Tengah dok carik-carik kulit dorang tu dari muka I then I pandang cermin then terus terjaga! Dengan nafas laju macam baru lepas lari. Nasib tak peluh je sebab bilik sejuk. Hahaa! Now asyik terbayang je mimpi ni. Tapi kan, I macam kenal lah budak 2 orang dalam mimpi tu. Tapi tak ingat siapa. Hmm. Misteri betul! 





Insomnia
Monday, September 19, 2016 | 04:45:00 | 1 Comments
Now, it's 04.35 AM. Erghh. Dah lah ada class tengah hari nanti. Matilah nakk! Kalau tertidur lepas subuh ni, memang berat mata nak bangun ni. Haha! 

Alang-alang mata memang tak mengantuk langsung ni, rasa nak layan sinetron pulak satu dua episode. Sebab baru lepas download satu apps ni kat Google Play Store, apps tu ada certain drama-drama lama macam sinetron Cinta Kirana full episode bro! Wuuu, dah lah suka gila cerita tu sebab ada Nia Ramadhani. Haha! Bukan Indonesian's drama je ada, Korean, Japanese, and Malaysian's drama pun ada dalam tu. And movie ada lah sikit. Oh lupa nak bagitahu nama apps tu, boleh search kat Play Store Viu - Movies, Music & TV Show.

Opps dah lari jauh dari tajuk besar ni. Hahaa! Ok lah kita nak sambung balik episode tergendala tadi. Harap-harap mata mengantuk cepat. Night!






Older Post